empty
home   /   projecten

Ecologische tuin

Vorige Volgende
20190506_121129---kopie.jpg
Vorige Volgende

Ecologische tuin

Deze tuin is gerealiseerd in een nieuwbouwwijk. Het hekwerk met de Hedera was al geplaatst. De wensen die meegenomen moesten worden bij het ontwerp en beplantingsplan: bloei in verschillende tijden van het jaar, bessenstruiken, mini-tree’s en aantrekkelijk voor vogels, bijen en vlinders. 
Paden van split ( niet teveel bestrating)  en een langgekoesterde wens; een daklei boom. Uit de verschillende schetsen is dit ontwerp gekozen. Verhoogde borders, paden van split met grindroosters om de draagkracht en het loopcomfort te verhogen, een pergola voor klimplanten. Een terras onder de terrasoverkapping en een klein terras met Prunus cerasifera ‘Nigra’ in daklei vorm.
In de voortuin zijn schuine lijnen aangebracht die elkaar kruizen, wat een speels effect geeft.

Er is een grote variatie aan planten aangeplant, waardoor er een groot deel van het jaar iets bloeit, bijvoorbeeld Viburnum Tinus; bloei van november tot en met  maart. En natuurlijk planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders o.a. Crocussen, Lavendel, Sedum, Rode Zonnehoed, Kruipend Zenegroen en Damastbloem. Daarbij mag een bijenhotel dan niet ontbreken.
De laatste vijf foto's; de tuin één jaar later.